Recept

Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 24099
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 plátek Bageta
4 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr krupice
450 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Spaghettini
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 666kJ
21% Sacharidy 75 g
22% Tuky 16 g
28% Sodík 555 mg
81% Bílkoviny 45 g
Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami

Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami postup přípravy receptu:

1

Dva plátky bagety (může být i veka) zbavíme kůrky, vložíme do mísy a zalijeme půlšálkem vody. Necháme vodu natáhnout, zhruba pět minut, poté vodu vymačkáme a vylijeme. Do mísy k bagetě přidáme nasekanou petrželovou nať, lžíci nasekané bazalky, mleté maso, stroužek utřeného česneku, vejce, sůl, pepř a promísíme, až utvoříme kompaktní hmotu. Pod fólií uložíme do chladničky.

2

V hlubším kastrolu na oleji zhruba pět minut smažíme drobně posekanou cibuli s jedním stroužkem česneku pokrájeným na plátky. Poté přidáme rajčata i s nálevem, rajčatový protlak, tři lžíce bazalky, cukr, pepř, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba dvacet pět minut, až omáčka zhoustne. Poté do omáčky vložíme malé kuličky z připravené masové hmoty, vaříme asi půl hodiny.

3

V mezičase ve větším hrnci uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat. Poté je přendáme do velké mísy, na ně nalijeme horkou omáčku s knedlíčky, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme. Můžeme ještě přidat v misce další nastrouhaný parmezán.

Komentáře a hodnocení

 
Markeet
Výborná volba
Doma děláme už několik let stejnou omáčku na špagety, proto jsem se rozhodla vyzkoušet něco nového. Recept je různorodý, nenáročný, osvěžující a opravdu výborný. Od teď budu vařit tyto špagety častěji, než naši tradiční omáčku blinkblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept