Jednoduchý recept

Zbojnický hovězí skřivan

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 241
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1200 ml Hovězí vývar základní
225 g Klobása Dunajská
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
2% Sacharidy 9 g
39% Tuky 29 g
83% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 26 g

Zbojnický hovězí skřivan postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.

2

Do středu plátků rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, kus oloupané klobásy a pečlivě maso zabalíme. Závitky upevníme nití nebo párátkem.

3

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu přidáme závitky, opečeme je, zalijeme částí vývaru a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplým vývarem.

4

Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme. Za občasného míchání provaříme.

5

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, podle chuti dosolíme a vše krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept