Zbojnický hovězí skřivan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zbojnický hovězí skřivan
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
225 g | Klobása Dunajská |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 63,2mg |
Draslík | 165,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zbojnický hovězí skřivan postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. |
2 | Do středu plátků rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, kus oloupané klobásy a pečlivě maso zabalíme. Závitky upevníme nití nebo párátkem. |
3 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu přidáme závitky, opečeme je, zalijeme částí vývaru a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplým vývarem. |
4 | Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme. Za občasného míchání provaříme. |
5 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, podle chuti dosolíme a vše krátce podusíme. |