Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24101
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Bruschetta
2 stroužek Česnek
4 krajíc Ciabatta
2 ks Rajčata
Italské sardinky
4 stroužek Česnek
2 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
650 g Sardinka obecná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 092kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 70 mg
61% Bílkoviny 34 g

Italské sardinky postup přípravy receptu:

1

Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm česnek doměkka. Krajíčky bílého chleba opečeme pod předehřátým grilem z obou stran dozlatova. Dáme je do zapékací misky a udržujeme teplé v mírně předehřáté troubě.

2

Na pánev dáme sardinky a opékáme je po obou stranách celkem 5 minut. Posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nakrájenou petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme.

3

Krajíčky opečeného chleba potřeme z jedné strany česnekem a řeznou plochou rajčat. Bruschettu a sardinky upravíme na talíře, doplníme kolečky rajčat a cibule, ozdobíme pažitkou.

Poznámka

Místo italské ciabatty lze použít francouzský venkovský chléb a místo rajčat grilovanou červenou papriku s bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept