Italské sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské sardinky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24101 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Bruschetta | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Ciabatta |
2 ks | Rajčata |
Italské sardinky | |
4 stroužek | Česnek |
2 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
650 g | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 282,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Rajčata, Česnek, Citronová kůra, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské sardinky postup přípravy receptu:
1 | Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm česnek doměkka. Krajíčky bílého chleba opečeme pod předehřátým grilem z obou stran dozlatova. Dáme je do zapékací misky a udržujeme teplé v mírně předehřáté troubě. |
2 | Na pánev dáme sardinky a opékáme je po obou stranách celkem 5 minut. Posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nakrájenou petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Krajíčky opečeného chleba potřeme z jedné strany česnekem a řeznou plochou rajčat. Bruschettu a sardinky upravíme na talíře, doplníme kolečky rajčat a cibule, ozdobíme pažitkou. |
Poznámka
Místo italské ciabatty lze použít francouzský venkovský chléb a místo rajčat grilovanou červenou papriku s bazalkou.