Jednoduchý recept

Mořský ďas na žampionech

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24102
Kategorie: Maso

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
20 g Kerblík
30 g Máslo čerstvé
600 g Mořský ďas
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
250 g Rajčata
5 g Sůl
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 282kJ
3% Sacharidy 10 g
25% Tuky 19 g
26% Sodík 527 mg
46% Bílkoviny 26 g

Mořský ďas na žampionech postup přípravy receptu:

1

Rybí plátky opláchneme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak hrubě nasekáme. Očistíme houby, pokrájíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou.

2

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme houby i s citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudkém plameni je asi 3 minuty podusíme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej společně s máslem, přidáme rybí plátky, osolíme a opepříme a smažíme po obou stranách 5-6 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé mezi dvěma talíři.

3

Do stejné pánve vhodíme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudším plameni 4 minuty dusíme. Přidáme do pánve s houbami, chvíli je s nimi dusíme a pak přidáme rybí plátky, necháme prohřát a stáhneme pánev z ohně. Hotový pokrm podáváme horký, ozdobený kousky omytého a osušeného kerblíku a petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept