Treska se sýrem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se sýrem a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 ks | Rajčata |
180 g | Sýr Parmezán |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 140,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 780,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rajčata, Sýr Parmezán, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Porce ryby dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 20 minut. |
3 | Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček osušíme a 2 položíme na každý kousek tresky. Ryby zapečeme pod grilem asi 4 minuty. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme ještě 2 minuty. |
4 | Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme. |