Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24105
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Celer řapíkatý
50 g Cibule
50 g Citronová kůra
30 g Hrozinky
30 ml Ocet vinný
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 kg Pstruh
20 g Šalvěj čerstvá
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
40 ml Víno bílé
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
4% Sacharidy 15 g
34% Tuky 26 g
43% Sodík 869 mg
99% Bílkoviny 56 g

Pstruzi po piemontsku postup přípravy receptu:

1

Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.

2

V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.

3

Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept