Recept

Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24106
Kategorie: Maso

Ingredience

Omáčka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Skořice mletá
60 g Žampiony čerstvé
Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou
450 g Filé rybí
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 596kJ
2% Sacharidy 8 g
2% Tuky 1 g
6% Sodík 126 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky. Z rybího maso odstraníme pinzetou všechny kosti. Maso osolíme, opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem. Přeneseme hmotu do misky.

2

Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, ruce si navlhčíme studenou vodou.

3

Žampiony nakrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici, kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa a citronovou šťávu, kastrůlek přikryjeme pokličkou a maso dusíme na mírném ohni 10 minut.

4

Pokrm upravíme na talířky, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept