Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou
Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
60 g | Žampiony čerstvé |
Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou | |
450 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 210,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 666,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín římský, Skořice mletá, Žampiony čerstvé, Kopr čerstvý, Pažitka, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky. Z rybího maso odstraníme pinzetou všechny kosti. Maso osolíme, opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem. Přeneseme hmotu do misky. |
2 | Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, ruce si navlhčíme studenou vodou. |
3 | Žampiony nakrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici, kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa a citronovou šťávu, kastrůlek přikryjeme pokličkou a maso dusíme na mírném ohni 10 minut. |
4 | Pokrm upravíme na talířky, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme. |