Recept

Klasické boloňské špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 24108
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
220 g Hovězí maso mleté
2 ks Játra kuřecí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
75 g Šunka dušená
10 dkg Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Spaghettini
125 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,043 kcal
Kilojoule 4 363kJ
26% Sacharidy 92 g
164% Tuky 123 g
43% Sodík 854 mg
104% Bílkoviny 59 g
Klasické boloňské špagety

Klasické boloňské špagety postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na kostky nakrájené houby. Přidáme šunku, maso a smažíme, až maso změní barvu. Poté přidáme pokrájená játra, protlak a ještě asi dvě minuty smažíme. Do směsi vlijeme víno, vývar, přisypeme koření, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba hodinu. Poté přimícháme šlehačku a už bez poklice vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne.

2

V mezičase ve větším hrnci uvaříme špagety na zkus. Těstoviny scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme je v teple.

3

Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, ozdobíme posekanou petrželkou a podáváme. Strouhaný parmazán podáváme ve zvláštní misce.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept