Rybí filé se sladkokyselou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé se sladkokyselou omáčkou
Rybí filé se sladkokyselou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24109 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
650 g | Filé rybí |
230 g | Kompot ananasový |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
50 g | Rajčatová pasta |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar rybí |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 579,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Rajčatová pasta, Sůl, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatovou pastu dáme do kastrůlku. Z rybího vývaru odebereme do misky 4 lžíce, zbytek nalijeme do kastrůlku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v kastrůlku přivedeme k varu, přimícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom směs povaříme ještě 5 minut. |
2 | Do omáčky přidáme papriky, ananas, sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného míchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Hotový pokrm rozdělíme do misek a podáváme. |