Recept

Rybí filé se sladkokyselou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24109
Kategorie: Maso

Ingredience

650 g Filé rybí
230 g Kompot ananasový
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
50 g Rajčatová pasta
1 špetka Sůl
400 ml Vývar rybí
180 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 062kJ
6% Sacharidy 22 g
2% Tuky 2 g
24% Sodík 482 mg
131% Bílkoviny 73 g

Rybí filé se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatovou pastu dáme do kastrůlku. Z rybího vývaru odebereme do misky 4 lžíce, zbytek nalijeme do kastrůlku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v kastrůlku přivedeme k varu, přimícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom směs povaříme ještě 5 minut.

2

Do omáčky přidáme papriky, ananas, sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného míchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Hotový pokrm rozdělíme do misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept