Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24110

Ingredience

5 g Cukr krupice
30 ml Ocet vinný
700 g Okoun - filety
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
60 ml Víno bílé
1 ks Česnek
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 8 g
26% Sodík 515 mg
68% Bílkoviny 38 g

Okoun v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na pruhy. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a hrubě nasekáme. V pánvičce uvedeme do varu bílé víno s nasekanou šalotkou a nasekaným stroužkem česneku a vaříme vše 2-3 minuty. Stáhněte pánvičku z ohně, obsah propasírujeme sítem a necháme vychladnout.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, dáme do něho pruhy okouního masa, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. Potom je kůží dolů smažíme na mírném plameni 10 minut, dokud nebude kůže křupavá. Zakryjeme pánev pokličkou a smažíme je ještě 2 minuty.

3

Mezitím rozklepneme do hrnečku vejce, přidáme žloutky a cukr, trochu vše rozšleháme, přidáme směs s bílým vínem protlačenou sítem, ocet, 2 plné poloviční vaječné skořápky vody a po špetce soli a pepře.

4

Postavíme hrneček do většího hrnce s vodou a ve vodní lázni šleháme obsah hrnečku tak dlouho, dokud omáčka nezdvojnásobí svůj objem, přičemž dbáme na to, aby se nikdy nevařila. Takto připravenou omáčkou přelijeme pruhy rybího masa a dáme je na několik minut do trouby předehřáté na vysokou teplotu nebo pod rozpálený gril, dokud se nezapečou. Hotový horký pokrm podáváme - chceme-li, s přílohou chřestu s polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept