Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24111
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
750 g Brambory rané
4 ks Jalovec
320 g Kukuřice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 ml Mléko odtučněné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
60 g Sýr Čedar
450 g Treska uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 529kJ
35% Sacharidy 126 g
31% Tuky 23 g
33% Sodík 661 mg
85% Bílkoviny 48 g

Zapečená uzená treska postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory vaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme 1/4 hrnku mléka, jalovec, zrnka pepře a bobkový list, pánev zakryjeme pokličkou a pokrm vaříme 10 minut. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout. Zbavíme ji kůže a všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.

2

V kastrůlku rozmícháme mouku v 1 a 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání povaříme asi minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs přendáme do zapékací misky.

3

Brambory scedíme a rozmícháme s máslem a zbytkem mléka na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Hotový pokrm zdobíme petrželkou.

Poznámka

Používáme plody jalovce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept