Zapečená uzená treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená uzená treska
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24111 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
750 g | Brambory rané |
4 ks | Jalovec |
320 g | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko odtučněné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
450 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 76,1mg |
Draslík | 982,1mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Jalovec, Kukuřice, Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená uzená treska postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory vaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme 1/4 hrnku mléka, jalovec, zrnka pepře a bobkový list, pánev zakryjeme pokličkou a pokrm vaříme 10 minut. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout. Zbavíme ji kůže a všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky. |
2 | V kastrůlku rozmícháme mouku v 1 a 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání povaříme asi minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs přendáme do zapékací misky. |
3 | Brambory scedíme a rozmícháme s máslem a zbytkem mléka na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Hotový pokrm zdobíme petrželkou. |
Poznámka
Používáme plody jalovce.