Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24112
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Čekanka
600 g Jeseter ruský
30 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
50 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
10 ml Víno bílé
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 117kJ
1% Sacharidy 5 g
27% Tuky 20 g
29% Sodík 581 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jeseter s čekankou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme plátky jesetera, osušíme je a dáme stranou. Očistíme čekanku, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přidáme pokrájenou čekanku a za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou ji osmažíme.

2

Přilijeme vinný ocet a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, worcestr a smetanu a vaříme vše na mírném plameni 5 minut za občasného zamíchání.

3

Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi olej a smažíme na něm několik minut po každé straně plátky jesetera, dokud nebudou nazlátlé. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Rozložíme směs s čekankou na servírovací míse, na ni položíme plátky jesetera a hotový pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept