Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24113

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
230 g Filé rybí
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
189,4 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
230 g Treska mražená
1 ks Vejce slepičí
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 273kJ
12% Sacharidy 42 g
5% Tuky 4 g
4% Sodík 85 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kedgeree postup přípravy receptu:

1

Ryby dáme do velké hluboké pánve, přelijeme vodou a zvolna vaříme 15 minut. Ryby přendáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se ryby vařily, přecedíme a dolijeme 2 hrnky vody.

2

V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby a dusíme 20 minut doměkka. Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a přimícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept