Kedgeree - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedgeree
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24113 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
230 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
189,4 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
230 g | Treska mražená |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 77,4mg |
Draslík | 132,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Kmín římský, Kurkuma, Olej kukuřičný, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedgeree postup přípravy receptu:
1 | Ryby dáme do velké hluboké pánve, přelijeme vodou a zvolna vaříme 15 minut. Ryby přendáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se ryby vařily, přecedíme a dolijeme 2 hrnky vody. |
2 | V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby a dusíme 20 minut doměkka. Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a přimícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou. |