Jednoduchý recept

Mořský jazyk se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24115

Ingredience

600 g Brambory pečené
50 g Cibule
25 ml Citronová šťáva
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Mořský jazyk
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 963kJ
21% Sacharidy 75 g
36% Tuky 27 g
18% Sodík 359 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mořský jazyk se žampiony postup přípravy receptu:

1

Rybu pečlivě očistíme, černou kůži odřízneme a bílou zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.

2

Pekáč vymažeme silnou vrstvou másla, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, vložíme porce ryby, osolíme, opeříme, podlijeme vínem a vodou, zakapeme citronovou šťávou, pekáč zakryjeme a dáme zapéct. Pečeme asi 20 minut.

3

Rybu vyjmeme z pekáče a upravíme na talíře. Do výpeku v pekáči přidáme 1 lžíci másla, 1 lžičku mouky, plátky žampionů, povaříme ještě 8 minut a stáhneme z ohně. Do omáčky opatrně vmícháme 2 žloutky a vzniklou omáčkou přelijeme porce ryby. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept