Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24116

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
600 g Platýz - filety
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 ml Voda pitná
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 935kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 127 mg
51% Bílkoviny 29 g

Platýs po indicku postup přípravy receptu:

1

Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na talíř a pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetkovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, talíř zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut.

2

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, chilli omáčku, ocet, třtinový cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme 8 minut do zhoustnutí.

3

Rybu mezitím vyjmeme z marinády a grilujeme ji 8 minut. Potom rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem a klínky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept