Mořský jazyk na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na bylinkách
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 24117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
20 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 572,8mg |
Vláknina | 710,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Z ryby použijeme filety, které nakrájíme na menší kousky. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, přidáme několik koleček cibule, vložíme kousky ryby, pokapeme citronovou šťávou, zasypeme bylinkami, podlijeme vodou a vínem, zakryjeme pekáček druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme 15 minut. |
3 | Rybu vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře, do vypečené šťávy vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Omáčkou rybu přelijeme. |