Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24119
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
350 g Krevety tygří - loupané
350 g Mořský ďas
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Okra - Ibišek jedlý
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tabasco
350 g Treska aljašská
1200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
39% Sodík 789 mg
68% Bílkoviny 38 g

Luisianské gumbo postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje. Přidáme okru a opékáme ji za častého míchání 5 minut dozlatova. Okru přeneseme na talíř. Do kastrolu dáme zbývající olej, cibuli a celer a opékáme 5 minut. Přidáme česnek a opékáme 1 minutu. Přimícháme mouku, cukr, římský kmín a podle chuti osolíme a opepříme. Postupně přimícháme rybí vývar, omáčku přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 2 minuty.

2

Do kastrolu vrátíme odloženou okru, přidáme rajčata, papriky a kastrol zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň a za občasného míchání dusíme 10 minut. Mezitím vyloupeme krevety, rybí maso nakrájíme na kostky.

3

Přidáme petrželku a koriandr a podle chuti tabasco. Do pokrmu opatrně vmícháme rybí maso a krevety, kastrol zakryjeme a pozvolna dusíme 5 minut, dokud krevety nezmění barvu. Gumbo upravíme na nahřátou mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept