Mandlové věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové věnečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2412 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Cukr krupice |
300 g | Mandle |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
10% Sacharidy 38 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 27 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Mandlové věnečky postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, loupané, strouhané mandle a citrónovou kůru. |
2 | Naplníme cukrářský sáček a na plechu s pečícím papírem stříkáme věnečky. |
3 | Pečeme v mírné troubě. |