Mořský ďas z Istrie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas z Istrie
Mořský ďas z Istrie
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
5 ks | Hřebíček |
50 ml | Martell cognac |
800 g | Mořský ďas |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 895,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 85,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Mořský ďas, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas z Istrie postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme rybí plátky na větší kusy, omyjeme je a osušíme utěrkou. Oloupeme cibulí a stroužek česneku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, obalíme kusy ryb v mouce, přebytečnou mouku z nich setřeseme a smažíme je po obou stranách 4-5 minut. Osolíme je a opepříme, přelijeme koňakem, zahřejeme ho a zapálíme. Kusy ryb vyjmeme z pánve a udržujeme teplé mezi 2 talíři. |
2 | Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekaný česnek a nasekanou cibuli, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Přidáme rajčatový protlak rozmíchaný v částečně ohřátém rybím vývaru, citronovou šťávu, hřebíčky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše dusíme asi 15 minut. |
3 | Přidáme do omáčky kusy rybího masa, trochu je prohřejeme, potom je přemístíme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou. |