Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24120
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
5 ks Hřebíček
50 ml Martell cognac
800 g Mořský ďas
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 981kJ
3% Sacharidy 11 g
38% Tuky 28 g
30% Sodík 604 mg
55% Bílkoviny 31 g

Mořský ďas z Istrie postup přípravy receptu:

1

Pokrájíme rybí plátky na větší kusy, omyjeme je a osušíme utěrkou. Oloupeme cibulí a stroužek česneku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, obalíme kusy ryb v mouce, přebytečnou mouku z nich setřeseme a smažíme je po obou stranách 4-5 minut. Osolíme je a opepříme, přelijeme koňakem, zahřejeme ho a zapálíme. Kusy ryb vyjmeme z pánve a udržujeme teplé mezi 2 talíři.

2

Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekaný česnek a nasekanou cibuli, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Přidáme rajčatový protlak rozmíchaný v částečně ohřátém rybím vývaru, citronovou šťávu, hřebíčky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše dusíme asi 15 minut.

3

Přidáme do omáčky kusy rybího masa, trochu je prohřejeme, potom je přemístíme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept