Mořský jazyk pečený na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk pečený na bylinkách
Mořský jazyk pečený na bylinkách
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Meduňka |
600 g | Mořský jazyk |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 849,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Mořský jazyk, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk pečený na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Česnek nakrájíme na tenké plátky a odložíme. |
2 | Plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací misky a posypeme šalotkou. Navrch poklademe plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu. |
3 | Rybu pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Po upečení pokrm posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami tymiánu a meduňky. |