Jednoduchý recept

Sardinky z Baltu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24124
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
60 g Cibule
40 ml Ocet vinný
40 ml Olej olivový
250 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 g Sardinka obecná
5 g Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 247kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 492 mg
46% Bílkoviny 26 g

Sardinky z Baltu postup přípravy receptu:

1

Utrhneme sardinkám hlavu, rozevřeme je, vykucháme, vyjmeme jim páteř, dobře je promyjeme, osušíme a trochu osolíme. Papriky pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a oboje jemně nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku, přidáme pokrájené papriky, osolíme, opeříme a za občasného zamíchání je několik minut smažíme. Nakonec přidáme papričku.

3

Vložíme sardinky, zalijeme je bílým vínem a vinným octem a asi 10 minut povaříme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept