Recept

Mečoun s kajenským kořením

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24126
Kategorie: Maso

Ingredience

Kajenské koření
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř cayenský
Mečoun s kajenským kořením
1 ks Citrony
600 g Filé z mečouna
2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Olej kukuřičný

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
1% Sacharidy 5 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 139 mg
55% Bílkoviny 31 g

Mečoun s kajenským kořením postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kajenské koření: Všechny suroviny smícháme v misce. V další misce smícháme limetkovou šťávu a jogurt.

2

Rybí steaky osušíme, potřeme z obou stran jogurtovou směsí, potom obalíme v kajenském koření. Kořenící směs do masa důkladně zatlačíme.

3

Grilovací pánev vytřeme kukuřičným olejem a rozehřejeme na středně vysokou teplotu. Opečeme na ní rybí steaky 5 minut po každé straně. Maso musí být křehké. Steaky z mečouna podáváme přímo z pánve s klínky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept