Mečoun s kajenským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun s kajenským kořením
Mečoun s kajenským kořením
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Kajenské koření | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
Mečoun s kajenským kořením | |
1 ks | Citrony |
600 g | Filé z mečouna |
2 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 58,7mg |
Draslík | 527,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 441,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Kmín římský, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Citrony, Filé z mečouna, Jogurt nízkotučný, Limetková šťáva, Olej kukuřičný mají zadané všechny známé hodnoty.
Mečoun s kajenským kořením postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kajenské koření: Všechny suroviny smícháme v misce. V další misce smícháme limetkovou šťávu a jogurt. |
2 | Rybí steaky osušíme, potřeme z obou stran jogurtovou směsí, potom obalíme v kajenském koření. Kořenící směs do masa důkladně zatlačíme. |
3 | Grilovací pánev vytřeme kukuřičným olejem a rozehřejeme na středně vysokou teplotu. Opečeme na ní rybí steaky 5 minut po každé straně. Maso musí být křehké. Steaky z mečouna podáváme přímo z pánve s klínky citronu. |