Závitky ze žraločího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky ze žraločího masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
200 g | Čekanka |
10 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy nakládané |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
600 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 463,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 545,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Citronová šťáva, Olivy nakládané, Strouhanka, Sůl, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky ze žraločího masa postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs. |
2 | Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme. |
3 | Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný. |