Polévka zeleninová krémová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zeleninová krémová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2413 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 237,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka zeleninová krémová postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky nebo na plátky a spolu s jemně nakrájenou cibulí ji osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme polévkou, okořeníme a vaříme. |
2 | Když je zelenina měkká, prolisujeme ji, vrátíme do polévky a ochutíme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme smetanu s máslem. |