Bliny z batátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bliny z batátů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24130 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Brambory sladké (Batáty) |
20 g | Citronová kůra |
150 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná celozrnná |
30 g | Nové koření mleté |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
90 g | Prosciutto sušené |
3 ks | Rajčata |
50 g | Salát Polníček |
120 g | Sýr smetanový 65% |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 420,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Citronová kůra, Rajčata, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prosciutto sušené, Salát Polníček, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bliny z batátů postup přípravy receptu:
1 | Batáty uvaříme doměkka a rozmačkáme na hladkou kaši. Opepříme dle chuti a přídáme mleté nové koření. |
2 | Kaši promícháme s vejcem a moukou, postupně vpracujeme mléko, až je těsto husté a odložíme. |
3 | Na náplň připravíme prosciutto nakrájené na proužky. Plátky rajčat grilujeme na pánvi vyložené alobalem a těsně před podávám pečeme 4 minuty až jsou horké. Sýr promícháme s petrželkou a citronovou kůrou. |
4 | Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Směs opékáme na teflonové pánvi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové bliny udržujeme teplé. |
5 | Na každou porci bliny navrstvíme polníček, prosciutto a grilované plátky rajčat. Přidáme ochucený sýr a podáváme. |