Recept

Pečená treska s petrželkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24134
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
20 g Strouhanka
5 g Sůl
1 kg Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
1% Sacharidy 5 g
16% Tuky 12 g
35% Sodík 700 mg
81% Bílkoviny 46 g

Pečená treska s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Tresky očistíme, odřízneme jim hlavu a ocas, otevřeme je a vykucháme, odstraníme kosti a ploutve a opatrně ryby rozevřeme na plocho. Promyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Omyjeme petrželku, jemně ji osušíme, oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme ho společně s petrželkou.

2

Rozetřeme po dně pekáče trochu oleje a rozložíme v něm naplocho otevřené tresky. Posypeme je nasekanou směsí česneku a petrželky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme zbývajícím olejem a posypeme strouhankou.

3

Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Po vytažení pekáče z trouby rozložíme tresky na servírovací mísu, zastříkneme je citronovou šťávou a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept