Rösti s pečenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rösti s pečenou zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24136 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
900 g | Brambory |
8 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Fenykl čerstvý |
20 g | Med včelí |
20 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
50 ml | Olej kukuřičný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
10 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pesto |
300 g | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Fenykl čerstvý, Med včelí, Olej kukuřičný, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rösti s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet. |
2 | Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme. |
3 | Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká. |
4 | Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova. |
5 | Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme. |