Recept

Rösti s pečenou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24136
Kategorie: Zelenina

Ingredience

900 g Brambory
8 ks Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
1 ks Fenykl čerstvý
20 g Med včelí
20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
50 ml Olej kukuřičný
80 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
10 g Pepř černý mletý
30 g Pesto
300 g Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 329kJ
15% Sacharidy 53 g
49% Tuky 37 g
51% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 9 g

Rösti s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet.

2

Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme.

3

Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká.

4

Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova.

5

Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept