Zdravý recept

Pstruh v solné krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24139
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Kopr čerstvý
1 kávová lžička Kopr sterilovaný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Pstruh
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
2 kg Sůl mořská
2 ks Tymián čerstvý
1 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 766kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
9835% Sodík 197 g
98% Bílkoviny 55 g

Pstruh v solné krustě postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 240 °C. Mořskou sůl smícháme v míse se sušenými bylinkami, česnekem a bílkem. Všechny krystaly hrubé mořské soli musejí být vlhké.

2

Pstruhy nařízneme na břiše a odstraníme z nich vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme, břišní dutinu ryb opláchneme a do ní vetřeme trochu soli a pepře a dovnitř vložíme čerstvé bylinky. Velký plech vyložíme dvojitou vrstvou alobalu tak, aby alobal přesahoval přes okraje, na alobal upravíme silnou vrstvu ochucené soli, na ni položíme ryby a navrch naneseme zbytek soli. Okraje alobalu přehneme přes ryby.

3

Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Potom troubu vypneme, ale ryby necháme ještě 10 minut v troubě dojít. Před podáváním rozbalíme alobal, solnou krustu rozbijeme a ryby vyjmeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept