Polévka rajská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka rajská
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2414 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
0,5 ks | Petržel kořen |
500 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka rajská postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a osmahneme na tuku. Přidáme pokrájená rajčata, roztlučená zrnka pepře, bobkový list a vše dusíme doměkka. |
2 | Směs prolisujeme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisovanou směs, zalijeme polévkou a necháme přejít varem. Polévku osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu. |
3 | Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme při přípravě polévky rajčatový protlak. |