Jednoduchý recept

Ančovičková omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24141
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
320 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet vinný
1 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Sůl
25 g Základní světlá omáčka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 727kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 15 g
29% Sodík 585 mg
9% Bílkoviny 5 g

Ančovičková omáčka postup přípravy receptu:

1

Na másle orestujeme najemno nasekanou cibulku. K cibulce přimícháme nasekané ančovičky a promícháme. Hned zalijeme hovězím vývarem a vinným octem. Na mírném plameni povaříme 20 minut.

2

Nakonec promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou a základní světlou omáčkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Jakmile se chutě spojí, sundáme z tepla.

Poznámka

Podáváme ke klopsům. Základní světlou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept