Bouillabaisse se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bouillabaisse se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24142 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
230 g | Brambory rané |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Krab |
450 g | Krevety tygří - loupané |
450 g | Mušle slávky |
1 kg | Okoun - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Pastis |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomerančová kůra |
1 kg | Pražma |
230 g | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
2000 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 439,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Krab, Mušle slávky, Pomerančová kůra, Pražma, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Fenykl sladký - hlíza, Krevety tygří - loupané, Okoun - filety, Olej olivový extra panenský, Pastis, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bouillabaisse se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kousky ryb dáme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru (jen odkrojený kousek), česnek, šafrán a pastis. Rybí maso promícháme a necháme uležet v chladničce 30 minut. |
2 | Slávky důkladně vydrhneme kartáčkem a zbavíme je vláken. Z uvařeného kraba vybereme maso a nakrájíme je. |
3 | Zbytek olivového oleje rozehřejeme ve velkém kastrolu. Přidáme fenykl, celer a cibuli a na mírném ohni je opékáme za občasného míchání 5 minut. Přilijeme rybí vývar, přivedeme k varu, přidáme nové brambory a rajčata a vaříme je asi 7 minut. |
4 | Oheň ztlumíme a přidáme ryby. Začínáme od největších kousků. Slávky, které se po ostrém poklepání nožem neuzavřou, vyhodíme, ostatní přidáme do kastrolu. Přidáme krabí maso a krevety a vaříme je 5 minut. Slávky se musejí opět otevřít a krevety musí změnit barvu. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Pokrm osolíme, opepříme a podáváme. |