Špagety se slávkami na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se slávkami na bílém víně
Špagety se slávkami na bílém víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24144 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
900 g | Mušle slávky |
0,7 hrnek | Noilly Prat |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
350 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Mušle slávky, Olej kukuřičný, Špagety, Makarony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Noilly Prat, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se slávkami na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec zakryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát zatřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme a slávky vyloupeme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 5 minut. Přidáme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a přidáme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 minut. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky, kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni prohřejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou. Ihned podáváme. |