Recept

Špagety se slávkami na bílém víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24144
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
900 g Mušle slávky
0,7 hrnek Noilly Prat
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Šafrán
350 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 901kJ
24% Sacharidy 87 g
11% Tuky 8 g
36% Sodík 722 mg
69% Bílkoviny 39 g

Špagety se slávkami na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec zakryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát zatřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme a slávky vyloupeme.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 5 minut. Přidáme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a přidáme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 minut. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky, kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni prohřejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept