Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24146
Kategorie: Maso

Ingredience

2 plátek Citronová kůra
400 g Krevety tygří - loupané
300 g Mušle slávky
24 ks Mušle srdcovky
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Pražma
700 g Rajčata
1 špetka Šafrán
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
400 ml Víno bílé
2000 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
103% Sodík 2 g
122% Bílkoviny 69 g

Dušené mořské plody postup přípravy receptu:

1

Slávky vydrhneme kartáčkem. Srdcovky očistíme kartáčkem, vyhodíme ty, které se po poklepání nožem neuzavřou. Rybí maso nakrájíme na kousky.

2

Do hrnce nalijeme rybí vývar a víno, směs přivedeme k varu. Přidáme slávky, srdcovky a šalotky, hrnec zakryjeme pokličkou a směs vaříme asi 4 minuty.

3

Slávky a srdcovky vybereme na mísu a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a vrátíme do hrnce. Přivedeme ji k varu a krátce v ní povaříme krevety a rybu. Přimícháme rajčata, pažitku, citronovou kůru, šafrán, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme 10 minut.

4

Hrnec odstavíme, vrátíme do něj slávky a srdcovky, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut stát. Hotový pokrm rozdělíme do talířů a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept