Jednoduchý recept

Bramborová omáčka s bobkovým listem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24148
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Omáčka z rajčat se slaninou [23043]
200 g Anglická slanina
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
50 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
600 g Protlak rajčatový
500 g Rajčata
1 g Sůl
1 g Tymián sušený
5 l Vývar zeleninový
Bramborová omáčka s bobkovým listem
4 ks Bobkový list
200 g Brambory vařené
1 g Česnek
1 g Estragon
30 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 948kJ
25% Sacharidy 90 g
55% Tuky 41 g
137% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 21 g

Bramborová omáčka s bobkovým listem postup přípravy receptu:

1

Z brambor okrájíme slupku, poté je nakrájíme na menší kousky. Ty podusíme na rozpáleném oleji cca 5 minut. Poté brambory zalijeme rybím vývarem, přidáme 4 celé bobkové listy a vše promícháme s utřeným česnekem. Směs přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Poznáme to tak, že zlehka napíchneme na vidličku jeden kousek brambory.

2

Jakmile brambory změknou, odstraníme bobkové listy a vše rozmixujeme. Vzniklou omáčku ještě promícháme s estragonem, omáčkou z rajčat se slaninou a dle chuti osolíme, opepříme.

3

Podáváme k pečené parmě.

4

Omáčka z rajčat se slaninou: na kostičky pokrájenou slaninu vložíme do hrnce a orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, přisypeme k ní rajčata zbavená slupek i zrníček. K rajčatům a slanině ještě přimícháme na kostičky rozkrájenou mrkev, cibuli, celer, pórek. Vše promícháme a zahustíme rajčatovým protlakem. Celou směs zalijeme vývarem, nakonec dochutíme česnekem a tymiánem.

5

Směs vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane asi litr zeleninové směsi, můžeme ji propasírovat přes síto.

6

Omáčku nakonec zahustíme jíškou. Tu zhotovíme následně: do rozpuštěného másla postupně přidáváme mouku a mícháme tak dlouho, dokud jíška nezrůžoví. Hotovou jíšku promícháme s horkou omáčkou. Celou omáčku ještě chvíli povaříme, ochutíme pepřem, solí a mletou paprikou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept