Bochánky s tmavou i bílou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bochánky s tmavou i bílou čokoládou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24149 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
75 g | Čokoláda bílá |
25 g | Čokoláda hořká |
230 g | Cukr třtinový |
25 g | Kakao - prášek |
165 g | Máslo čerstvé |
130 g | Samokypřicí mouka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 186,1mg |
Draslík | 234,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Samokypřicí mouka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bochánky s tmavou i bílou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Šest forem na pudink vytřeme tukem. 125 g másla a 150 g cukru utřeme s rozšlehanými vejci, osolíme, přidáme kakao, mouku, vmícháme nakrájenou čokoládu nadrobno. Vytvoříme těsto, rozdělíme ho do formiček, přikryjeme alobalem potřeným máslem a formičky vaříme ve vodní lázni asi padesát minut. |
2 | Smícháme smetanu, zbytek cukru a zbytek másla, směs zahřejeme na ohni a promícháme. Pak ji nalijeme na hotové bochánky. |