Polévka krémová chřestová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka krémová chřestová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2415 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 113,8mg |
Draslík | 481,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka krémová chřestová postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme stranou. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem, vývarem z kostí a dobře povaříme. Uvařený chřest přidáme do polévky. |
3 | Nakonec polévku zahustíme žloutkem a smetanou a posypeme ji nasekanou petrželovou natí. |