Jednoduchý recept

Brusinkový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24151
Kategorie: Krémy

Ingredience

Omáčka z rajčat se slaninou
200 g Anglická slanina
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
50 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
400 g Protlak rajčatový
500 g Rajčata
1 g Sůl
1 g Tymián sušený
5 l Vývar zeleninový
Brusinkový krém
100 g Kompot brusinkový
30 g Křen nakládaný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 940kJ
26% Sacharidy 93 g
52% Tuky 39 g
133% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 22 g

Brusinkový krém postup přípravy receptu:

1

Brusinkový kompot rozmícháme s hovězím vývarem, poté krátce povaříme. K brusninkám i vývaru přidáme víno a křen. Vše zamícháme, opět přivedeme k varu. Celou směs vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec vše promícháme s omáčkou z rajčat se slaninou, kterou připravíme podle níže uvedeného stejnojmenného receptu. Vše ještě prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Tuto omáčku podáváme k pečenému říčnímu okounovi.

3

Omáčka z rajčat se slaninou:

4

Na kostičky pokrájenou slaninu vložíme do hrnce a orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, vsypeme rajčata, zbavená slupek a zrníček. K rajčatům a slanině ještě přimícháme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli, celer a pórek. Vše promícháme a zahustíme rajčatovým protlakem. Celou směs zalijeme vývarem, nakonec dochutíme česnekem a tymiánem.

5

Směs vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane asi 1 litr zeleninové směsi, můžeme ji propasírovat přes síto.

6

Omáčku nakonec zahustíme jíškou. Jíšku nyní připravíme následovně: do rozpuštěného másla postupně přidáváme mouku a mícháme tak dlouho, dokud jíška nezrůžoví. Hotovou jíšku promícháme s horkou omáčkou. Celou omáčku ještě chvíli povaříme, ochutíme pepřem, solí a mletou paprikou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept