Jednoduchý recept

Kůzlečí maso s mandlovou směsí

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24153
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 ks Játra kůzlečí
1 kg Kůzlečí maso
100 g Mandle
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet Sherry
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
170 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 933kJ
6% Sacharidy 22 g
47% Tuky 36 g
20% Sodík 403 mg
103% Bílkoviny 58 g

Kůzlečí maso s mandlovou směsí postup přípravy receptu:

1

Kůzlečí maso nakrájíme na větší kostky, obalíme ze všech stran v hladké mouce, osolíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.

2

Do jiné pánve na rozehřátý olej vložíme omytá kůzlečí játra, na plátky nakrájený čenek a oloupané mandle. Opékáme asi 5 minut.

3

Osmaženou směs jater a mandlí rozmělníme se solí, pepřem, sherry octem a šafránem. Takto vzniklou hmotu promícháme se sherry a přidáme k masu. Doplníme asi 150 ml vody, dobře promícháme a dusíme do změknutí masa, asi 15-20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept