Kůzlečí maso s mandlovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí maso s mandlovou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Játra kůzlečí |
1 kg | Kůzlečí maso |
100 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
170 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mandle, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Játra kůzlečí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí maso s mandlovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Kůzlečí maso nakrájíme na větší kostky, obalíme ze všech stran v hladké mouce, osolíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut. |
2 | Do jiné pánve na rozehřátý olej vložíme omytá kůzlečí játra, na plátky nakrájený čenek a oloupané mandle. Opékáme asi 5 minut. |
3 | Osmaženou směs jater a mandlí rozmělníme se solí, pepřem, sherry octem a šafránem. Takto vzniklou hmotu promícháme se sherry a přidáme k masu. Doplníme asi 150 ml vody, dobře promícháme a dusíme do změknutí masa, asi 15-20 minut. |