Jehněčí kotlety přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 41 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety přírodní
Celkový čas: | 41 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 26 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
800 g | Jehněčí kotlety |
60 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 737,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 439,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety přírodní postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi s rozehřátým máslem a olejem opékáme jehněčí kotlety asi 5 minut z každé strany. |
2 | Snítky čerstvého rozmarýnu opláchneme, osušíme a otrháme. Posypeme jimi kotlety a smažíme dalších 5 minut. |
3 | Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Přisypeme ke kotletám, přidáme sůl a pepř a opékáme maso 1 minutu. |
4 | Podáváme horké. |