Polévka citronová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka citronová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2416 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka citronová postup přípravy receptu:
1 | Z másla, mouky a polévky připravíme světlou jíšku. |
2 | Nastrouháme kůru z citronů a spolu se šťávou z citronů ji zamícháme do polévky. Vaříme 10-15 minut, odstavíme z ohně a do polévky přidáme sůl a špetku muškátu. |
3 | Nakonec polévku zahustíme vejcem rozkvedlaným s kyselou smetanou a už ji nevaříme. |
4 | Podáváme ihned s opečeným chlebem. |