Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2416
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar drůbeží
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 174kJ
4% Sacharidy 16 g
32% Tuky 24 g
44% Sodík 871 mg
12% Bílkoviny 7 g

Polévka citronová postup přípravy receptu:

1

Z másla, mouky a polévky připravíme světlou jíšku.

2

Nastrouháme kůru z citronů a spolu se šťávou z citronů ji zamícháme do polévky. Vaříme 10-15 minut, odstavíme z ohně a do polévky přidáme sůl a špetku muškátu.

3

Nakonec polévku zahustíme vejcem rozkvedlaným s kyselou smetanou a už ji nevaříme.

4

Podáváme ihned s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept