Smetanová čokoládová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová čokoládová zmrzlina
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24164 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
150 g | Čokoláda bílá |
7 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 123,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 318,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Kakao - prášek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová čokoládová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 1 vejce, 1 žloutek a 3 lžíce cukru krupice. Čokoládu a 3 lžíce mléka rozehřejeme nad párou. Zbytek mléka přivedeme k varu a s čokoládou směsí je přimícháme k vaječné směsi. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme, vmícháme do vychlazené čokoládové směsi a mrazíme 2 hodiny. |
2 | Smícháme bílek, zbytek cukru, mouku, kakao a máslo. Vytvoříme těsto a po lžíci ho rozprostíráme po vymazaném plechu. Pečeme v troubě na 200 °C asi 5 minut. Těsto necháme ztuhnout a stejně připravíme i ostatní košíčky. |