Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24166
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cibule
50 g Hrozinky
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
600 g Sardinka obecná
5 g Sůl
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 253kJ
7% Sacharidy 25 g
84% Tuky 63 g
25% Sodík 493 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pikantní sardinky postup přípravy receptu:

1

Hrozinky dáme na 15 minut bobtnat do misky s vlažnou vodou.

2

V pánvi na smažení rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a v několika várkách v něm osmažíme v mouce lehce obalené ryby. Necháme je smažit stejnoměrně do zlatova, pak je vyjmeme děrovanou kuchyňskou lopatkou a pokládáme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal nadbytečný olej.

3

Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky cibule a osmažíme je v pánvi na 3 lžících oleje. Přilijeme vinný ocet a cibule v něm vaříme, dokud nebudou měkké.

4

Do skleněné mísy pokládáme po vrstvách osmažené ryby, každou vrstvu osolíme a přelijeme trochou horkého octa a navrch vždy dáme část koleček cibule, piniových semínek a scezených a pokrájených hrozinek. Nakonec vše přelijeme zbývajícím octem, dáme vystydnout, mísu zakryjeme a necháme před konzumací ryby na chladném místě den nebo dva marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept